2011. július 27., szerda

Hacsek és Sajó 2011

A hét (2011. O7. 18. – 2011. O7. 24.) kérdései III.


Hacsek: Alá’ szolgája, Sajókám!
Sajó:      Jó napot. Hol volt, hogy hál’ Istennek nem láttam a gyöngyöspatai választások óta?
Hacsek: Elmondom, ha tud titkot tartani.
Sajó:      Tudok.
Hacsek:  Egy 5 napos, kommunikációs csapatépítő tréningen vettem részt.
Sajó:       Mi ebben a titok?

Hacsek:  Richard Field és Gyurcsány Ferenc anyagi áldozat vállalásának köszönhetően Kolompár Orbán, Kálmán Olga és egy hitgyülis, ezek most nagyon „élnek” – a nevére már nem emlékszem – tartotta.
Sajó:       Ez az a nagy titok?
Hacsek:  Nem.
Sajó:       Na meséljen, mi volt?
Hacsek:  Semmi különös, cigányoztunk és zsidóztunk.
Sajó:       És ezt csak így mondja?
Hacsek:  Uram, maga le van maradva. Mi, ugyan is „ … azt valljuk, hogy nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek.”
Sajó:        Várjon, nem értem! Ha, teszem azt, ezek után meglát egy csinos barna nőt (tudja nekem ez a zsánerem) ezek után nem kell elvinni pl. vacsorázni, moziba, stb. (mit tudom én még hova!) nem kell neki dumálni, csak elvinni és  … innen már „ … a tettek beszélnek.” ??
Hacsek:   A mi szemünkben nincsenek "piros", "narancsszínű" vagy "barna", nők, csak szociálisan megkonzultálandó, vagy már megkonzultált nők vannak.
Sajó:        Hogy kerül maga ilyen társaságba?
Hacsek:   Maga most fel van háborodva?
Sajó:        Hát mi tagadás, igen! És mit szól ehhez a felesége? Maguknál is dívik ez a folyamatos konzultáció?
Hacsek:   Nálunk ez úgy van, mint a lovászlegénnyel és a hercegkisasszonnyal.
Sajó:        Az, hogy van?
Hacsek:   Amikor a hercegkisasszonynak jó lenne, akkor a lovászlegénynek is jó, amikor a lovászlegénynek lenne jó, akkor a hercegkisasszonynak vagy fáj a feje, vagy nem.
Sajó:         Én vagyok a hülye, hogy szóba állok magával.
Hacsek:  A megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor – magának is – rossz mondatokat ad a szájába, és így is – szubjektíve jogosnak hitt –felháborodásból is születhetnek jogtalan mondatok. Ám a legnagyobb baj sosem az, ha rossz mondatok szaladnak ki az ember száján, hanem az, ha azokat utólag, tiszta fejjel sem teszi rendbe.
Sajó:        Maga tisztára meg van hülyülve!
Hacsek:   Uram! Ez nem jelenti azt, hogy Gyöngyöspata vagy az ottani emberek ne lennének közel hozzám, ne lennének részei a mindent elborító együttműködés rendszerének.
Sajó:        Én kezdek félni magától! Nem akar egy pohár vizet?
Hacsek:   Ennek az együttműködésnek „ … éppen az az ereje, hogy a településeket és az ott élőket bizonyos fokig még a saját vezetőik alkalmatlanságától,szélsőséges politikájától is képes megvédeni; a gyöngyöspataiaknak nem kell félniük: … ” Nem hagyjuk magukra őket.
Sajó:        Mondja drága barátom mikor volt utoljára szabadságon?
Hacsek:   Nekünk Gyöngyöspata, az ott élő emberek a szövetségeseink.
Sajó:        Akik megválasztották azt a briganti Juhász Oszkárt?
Hacsek:  A mi szemünkben – hányszor mondjam még? – nincsenek "piros", "barna" vagy "narancsszínű", emberek, csak "piros-fehér-zöld" polgárok és települések.
Sajó:       Mars ki!
Hacsek:  Kérem.

Állítások:
1.) „A Fidesznél azt valljuk, hogy nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek.”
Forrás: Gulyás Gergely
2.) „Amennyiben Juhász Oszkár a Jobbik cigányozásra és zsidózásra korlátozódó politikáján túl is tenni akar Gyöngyöspatáért, abban a térség fideszes országgyűlési képviselője feltétlen segítségére lesz.”
Forrás: FIDESZ-MPP honlapja
3.) „A megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor rossz mondatokat ad az ember szájába, és a jogos felháborodásból is születhetnek jogtalan mondatok.”
Forrás: Lázár János
4.) „A Fidesznek Gyöngyöspata, az ott élő emberek a szövetségesei.”
Forrás: Lázár János
5.) „ … nem jelenti azt, hogy Gyöngyöspata vagy az ottani emberek ne lennének közel a Fideszhez, ne lennének részei a nemzeti együttműködés rendszerének, sőt még akkor is részei, ha abból a vezetőik egyes szélsőséges megnyilvánulásai megpróbálnák kizárni őket.
A nemzeti együttműködés rendszerének éppen az az ereje, hogy a településeket és az ott élőket bizonyos fokig még a saját vezetőik alkalmatlanságától, szélsőséges politikájától is képes megvédeni; a gyöngyöspataiaknak nem kell félniük: a kormány nem hagyja magukra őket.”
Forrás: Lázár János
6.) „A megbántottság, a felindultság vagy a csalódottság sokszor rossz mondatokat ad az ember szájába, és a jogos felháborodásból is születhetnek jogtalan mondatok. Ám a legnagyobb baj sosem az - folytatta -, ha rossz mondatok szaladnak ki az ember száján, hanem az, ha azokat utólag, tiszta fejjel sem teszi rendbe. "
Forrás: Lázár János
Bizony, bizony! Ezen mondatok körül is volna mit rendbe tenni, ha most a Fidesznél úgy van, hogy: „ … nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek.”
Jól mondom Cicvarek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése